У Лалићу је традиционално обележена дечија недеља учлањењем најмлађих чланова наше библиотеке. Библиотеку су посетили предшколци са својом васпитачицом Руженом Валент и по први пут постали чланови библиотеке. У посети су нам били и ђаци прваци О.Ш. “Нестор Жучни” са својим учитељицама Зузаном Мудри и Зузаном Павлович. Хвала свима који су допринели успешној сарадњи.

У оквиру дечије недеље, која се ове године обележава од 4. до 8. октобра, библиотеку су посетила деца из предшколске установе „Полетарац“, објекат „ Маслачак“ Богојево. Тим поводом деци су уручене бесплатне чланске карте. Деца су се упознала са библиотеком, научила су како могу да изнајме књиге и како да чувају изнајмљене књиге. Заједно смо прегледали књиге и сликовнице, разговарали смо о темама, које им се највише свиђају. Деца су изабрала омиљене књиге и узбуђено су прелиставала исте. Обе групе су биле заинтересоване за поновну посету библиотеци.

Gyermekhét alkalmából, ami az idén október 4.-től 8.-ig tart, a könyvtárba látogattak a gyerekek a „Gyermekláncfű” óvodából, Gombosról. A gyerekek ingyen tagsági kártyát kaptak ez alkalomból. Megismerkedtek a könyvtárral, hogy hogyan tudnak könyveket kölcsönözni és hogy hogyan kell, hogy vigyázzanak a kikölcsönzött könyvekre. Együtt átnéztünk néhány könyvet és képeskönyvet, beszélgettünk arról, hogy milyen témák tetszenek nekik. A gyerekek kiválasztották a kedvenc könyveiket, amelyeket izgatottan átnéztek. Mindkét csoport nagyon érdeklődő volt és nagyon várják a következő könyvtár látogatást.

Поводом “Дечије недеље”, у среду, четвртак и петак ( 6-8. октобар 2021. године) “Музејску јединицу” Оџаци посетили су разреди основних школа “Бранко Радичевић” и “Мирослав Антић” из Оџака. Ђаци су имали прилике да погледају поставке археолошког и историјског одељења. Упознали су се са богатим културним наслеђем овог краја које датира још из времена млађег каменог доба, па све до периода после Другог светског рата.

Дечја недеља 2021.