Давне 1949. године у оквиру Народног универзитета, оформљена је и оџачка библиотека која је у свом склопу имала и Дечје одељење. 1989. је библиотека одвојена од Универзитета и почиње да постоји као Народна библиотека „Бранко Радичевић“ која у свом саставу има и Дечје одељење. Од тада за многу децу овде почиње сусрет са чудесним светом књиге.

Корисници Дечјег одељења су деца од рођења до завршетка основне школе.

Књижни фонд Дечјег одељења обухвата преко 7000 књига. То подразумева велики број сликовница, школске лектире, белетристике, стручне литературе и периодике за децу. Ту је такође и богата збирка енциклопедија и приручника која уз другу литературу представља основу за израду различитих дечјих радова. Приступ фонду је слободан – то значи да деца могу слободно да их прегледају, бирају, упознају и користе у читаоници и позајмљују за кућну употребу. Нове књиге које набавља библиотека посебно су истакнуте и представљене како би корисници били брзо информисани о актуелним насловима.

Успостављена је стална сарадња са предшколском установом и основним школама.

Желећи да допринесемо формирању наше будуће читалачке пуиблике, трудимо се да оформимо што више радионица и акција и на тај начин да мотивишемо наше драге другаре да уживају читајући, истражујући и усавршавајући своје таленте. Радионице и акције: Новинарска радионица, Декупаж радионица, изложбе, литерарни конкурси, посета предшколаца, Чланска карта за ђака првака, Једна књига-један бод, Светски дан дечје књиге, обележавање верских и државих празника…

Трудимо се да својим акцијама још више будемо део образовног и културног живота града.

Библиотека је отворена радним данима од 8:00 до 20:00

суботом од 08:00 до 12:00

 

Адреса

Железничка 30, 25250 Оџаци

 

Контакт

библиотекар Јованка Блануша

Тел. 025/5742 425

еmail: decjeodeljenjeo@gmail.com

 

Чланарина

300 динара