Као и сваке године поводом дечије недеље, у огранку Лалић Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ из Оџака, одржано је дружење са децом и бесплатно учлањење у библиотеку деци из припремно – предшколске групе „Лептирићи“ П.У. „Полетарац“ и ђака првака О.Ш. „Нестор Жучни“ из Лалића.

 У понедељак, 02. Октобра 2017.године, библиотеку су посетили ђаци прваци (словачко и српско одељење) заједно са својим учитељицама Зузаном Мудри и Зузаном Павлович, као и са ученицима четвртог разреда О.Ш. . Упознали смо се, свако дете је добило своју чланску карту, и упознати су на који начин се морају опходити према позајмљеним књигама из библиотеке.  Деца су заинтересовано разгледала књиге. Одржали смо и малу радионицу на тему „Јесење лишће“. Деца су направила пано са дрветом и лишћем од  семенки сунцокрета, кукуруза и бундеве.

У уторак, 03. Октобра 2017.године, библиотеку су посетила деца из припремно – предшколске групе „Лептирићи“ са својом васпитачицом Руженом Валент. Свако дете је добило своју чланску карту, упознали су се са начином на који се изнајмљују књиге из библиотеке. Бојећи дрвеним бојицама бојанку „Мој весели кишобран“ предшколци су допринели  украшавању паноа са јесењим лишћем, својим шареним кишобранима. Сутрадан сам била у посети деци у вртићу. Донела сам њихове радове, без кишобрана, а деца су успешно погодила који је чији рад. У четвртак 05. Октобра 2017.године, предшколци су током шетње са васпитачицом опет посетили библиотеку, да би украсили и прилаз испред библиотеке цртајући кредама.

Дечију недељу у библиотеци у Лалићу смо обележили у дечијем духу – весело и маштовито. Хвала деци и свима осталима који су допринели нашем лепом дружењу.

Дечја недеља у Лалићу