У оквиру Дечjе недеље која се обележава од 05. до 11. октобра, ове године под слоганом “Подељена срећа, два пута је већа” Народна библиотека “Бранко Радичевић” Оџаци је у свим својим огранцима доделила бесплатне чланске карте за ђаке прваке, предшколце и полазнике свих средњих школа наше општине.

* * *

Основна школа “М. Антић” из Оџака са учитељицом Оливером Јефтић је посетила дечје одељење у Оџацима.

Наша библиотекарка Јованка Блануша је посетила предшколце и том приликом им поделила чланске карте

* * *

Основна школа ,,Марко Орешковић” из Бачког Грачаца броји 18 првака. Првачићи су посетили библиотечки огранак у своме селу како би се упознали са радом и улогом библиотеке, или боље рећи, подсетили јер су ова дечица веома чести посетиоци библиотеке још као предшколци.

Библиотекарка Софија Томовић је посетила и предшколце.

* * *

Огранак Српски Милетић, традиционално је уручио бесплатне чланске карте ученицима првог разреда Основне школе “Коста Стаменковић” из Српског Милетића

* * *

Прваци ОШ ” Вук Караџић” из Дероња, заједно са својом учитељицом Горданом Јанковић угостили су нас у својој учионици. Мало смо се дружили, причали о књигама и наравно уручили чланске карте.

* * *

Традиционално, дечја недеља у Лалићу је обележена учлањењем ђака првака и предшколаца у сеоску библиотеку. У краткој посети Основној школи “Нестор Жучни” подељене су чланске карте ђацима првацима. Ове године је укупно уписано 5 ученика у први разред. Број деце у припремно предшколској групи “Лептирићи” је 12. Деци су подељене чланске карте које су они украсили својим цртежима. Деца су се упознала са правилима која важе у библиотеци.

* * *

Уручене су бесплатне чланске карте предшколцима из ПУ „Полетарац“, објекат „Маслачак“ Богојево, а библиотеку у Богојеву посетила су деца из Основне школе „Јожеф Атила“ Богојево. Ове године имамо две групе предшколаца. Сви су добили своје прве чланске карте, разговарали смо о библиотеци и правилима понашања у библиотеци. Деца су била узбуђена и срећна, и једва чекају да дођу да изнајме књиге. Први и трећи разред, са учитељицом Хожа Гал Гизелом, су посетили библиотеку. Прваци су добили чланске карте за ђака првака. Учитељица им је прочитала једну кратку причу о малом мишу. Упознали су се са библиотеком и како се изнајмљују књиге.

* * *

У оквиру манифестације ,, Дечја недеља ” у октобру 2020. год. Народна библиотека у Б. Брестовцу организовала је дружење са ученицима основне школе и са предшколском установом у свом месту. Ово дружење са ђацима и предшколцима одвијало се у складу са ванредним мерама пандемије корона вируса. Ученици првог разреда са својом учитељицом Миленом Миљановић посетили су народну библиотеку у свом месту и упознали су ову културну установу, њен начин рада и том приликом су добили бесплатне чланске карте. Истог дана наставница српског језика , Марија Студен , довела је пети разред у библиотеку и ученици сазнају предности народне библиотеке у односу на њихову школску библиотеку….Много је већи избор жанрова књижевних , енциклопедија , речника и публикација уопште.
Предшколци су изразили жељу да постану чланови библиотеке па им је та жеља испуњена у оквиру Дечје недеље. Библиотекарка Сузана Рајачић им је лично уручила чланске карте у њиховом вртићу. Брестовачка библиотека је од данас богатија за 42 нова члана и надам се да ће се ова сарадња са новим члановима наставити и убудуће…

* * *

Дечја недеља у време короне