И ове године, у склопу Дечије недеље, организован је пријем првака и предшколаца у Народну библиотеку “Бранко Радичевић” у Оџацима.

Ради се о традиционалној манифестацији која се осим на Дечијем одељењу у Оџацима, одржава и у осталим општинским местима у огранцима Народне библиотеке. У Оџацима деца се друже са библиотекарком Јованком Бланушом, која ће их увести у занимљиви свет књижевности.
Деца добијају бесплатне чланске карте, обавестимо их о радном времену библиотеке и о начину позајмљивања књига. Како и сваке године, тако и ове, посета је била више него успешна, сви су нам предшколци дошли, данас и сутра очекујемо прваке и то је то за Дечију недељу – каже Блануша.

Предшколци и прваци су најмлађи чланови библиотеке за које ће та установа постати не само место где ће моћи да позајме књиге које их занимају, већ и место дружења, учења и забаве, јер се на Дечијем одељењу током године организују различите активности које све имају за циљ да популаришу књигу и читање.

Многи од њих ће касније прећи и у библиотеку одраслих, а на тај начин оџачка библиотека стално подмлађује и шири породицу својих читалаца.

Учлањење ђака првака