Ервин и Касија постали су најмлађи чланови библиотеке у Оџацима

 

Ускрс је у Народној библиотеци “Бранко Радичевић” у Оџацима ове године обележен на један посебан начин.

Мали Ервин Пашти и Касија Кендришић су безбрижно спавали у колицима када су их родитељи довели на доделу чланских карти, и никада већа радост и узбуђење запослених у библиотеци није било него овај пут када су добијали нове чланове.

– Ми у нашој Библиотеци већ више од десет година прослављамо Ускрс. То је кренуло као манифестација “Фотографијом кроз ускршње обичаје” и углавном радимо са децом нижег школског узраста, где они овде цртају и раде радове на тему Ускрса. То је већ обављено јер је празник прошао, а ове године смо се по први пут одлучили и да имамо ускршњу бебу. Наградићемо првог дечака и девојчицу који су рођени на ускршње празнике. На нашу велику радост они нам данас долазе у Библиотеку са родитељима.

Библиотека у Оџацима и овом акцијом промовише значај развијања љубави према читању и књигама од малих ногу.

– Замисао је била да родитељи добију књигу, а деца енциклопедију за бебу. Наравно ту иде и чланска карта на годишњем нивоу за све њих. Имали смо и спонзоре које заиста нисам требала ни да убеђујем, већ су на само објашњење о чему се ради позитивно реаговали на нашу жељу да бебама и родитељима припремимо и пригодне поклоне. Ми се радујемо самом тренутку када ћемо им све то дати и много смо сретни што ћемо имати прве бебе чланове библиотеке.

Када Ервин и Касија мало порасту, у пријатном амбијенту библиотеке чекаће их сликовнице прилагођене и најмлађем узрасту деце, а одрастање уз књиге је чаробно, поручују из ове установе.

Биљана Златковић

NAJМЛАЂИ ЧЛАНОВИ БИБЛИОТЕКЕ