У РАТКОВУ

Посета ратковачких првака библиотеци и подела чланских карата у оквиру програма Дечје недеље.

У ОЏАЦИМА

Током читаве недеље, долазила су деца из вртића и ђаци прваци по своје бесплатне чланске карте.

У СРПСКОМ МИЛЕТИЋУ

 

У БАЧКОМ БРЕСТОВЦУ

У уторак 3. октобра Народну библиотеку у Бачком Брестовцу посетили су предшколци са својим васпитачицама и том приликом су им уручене библиотечке чланске карте. Библиотекарка Сузана Рајачич им је говорила о томе колико је значајно читати књиге… Књиге унапређују знање и комуникацију, проширују речник, побољшавају памћење и концентрацију, подстичу креативност и развијају машту.

 

У БАЧКОМ ГРАЧАЦУ

Овогодишња Дечја недеља биће одржана од 2. до 8. октобра под слоганом ,,Велико срце деце Србије”. Има за циљ да јавности скрене пажњу на децу и младе , и њихове потребе у породици, друштву као и на право детета да одраста у што бољим условима. У оквиру Дечије недеље прваци Основне школе ,,Марко Орешковић” из Бачког Грачаца посетили су библиотеку у Бачком Грачацу. Ове године су сами направили своје чланске карте и тако су постали најмлађи чланови. Објаснила сам им улогу и значај библиотеке. Читали смо бајке које су они желели да чују. Било је јако лепо и весело јер ништа лепше од дечијег осмеха.

 

У БОГОЈЕВУ

Danas su deca iz vrtića “Maslačak”, iz Bogojeva, posetila biblioteku povodom dečije nedelje. Ove godine su deca sebi crtala  članske karte i tako postali najmlađi članovi biblioteke. A posle toga smo listali knjige i učili nove stvari. Lepo smo se družili.

A mai napon a könyvtárba látogattak a “Gyermekláncfű” óvoda kis ovisai. Ebben az évben tagsági kártyát rajzoltak maguknak és ezzel ők lettek a könyvtár legifjabb tagjai. Utána könyveket lapoztunk és új dolgokat tanultunk. Jól éreztük magunkat együtt.
Deca iz osnovne škole “Jožef Atila” iz Bogojeva su posetila biblioteku povodom dečije nedelje. U poseti su nam bili učenici 1.a, 2.a, 3.a, 4.a, 8.a, 1.b, 2.b i 3.b razreda. Lepo smo se proveli zajedno i naučili nove stvari.
Gyermekhét 1. napja
A “József Attila” általános iskola tanulói ma meglátogatták a könyvtárat, gyermekhét alkalmából. Vendégeink voltak az 1.a, 2.a, 3.a, 4.a, 8.a, 1.b, 2.b és 3.b tanulói. Jól éreztük magunkat és sokat tanultunk.
ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2023.