Предшколска установа “Полетарац” из Оџака ове године је домаћин Етно фестивала предшколских установа Војводине под називом “Народна традиција”. Фестивал организује Удружење васпитача Војводине по дванаести пут са циљем да подржи и афирмише неговање народног стваралаштва у предшколским установама Војводине.

Предшколска установа “Полетарац” је 18. маја у Срском Милетићу угостила децу и васпитаче из других предшколских установа у покрајини које у свом раду негују народну традицију.
Скуп учесника био је у 10.30 сати испред Дома културе у Српском Милетићу, након чега је уследио дефиле и свечано отварање Фестивала у 11 сати у сали Дома културе.
У првом блоку програма представили су се малишани из ПУ Полетарац Оџаци, из објеката у Богојеву, Лалићу и Раткову, као и њихови другари из Кањиже, Новог Кнежевца и Сомбора.
Након паузе у другом блоку програма наступила су деца из Шида, Сремске Митровице и Бачке Тополе, као и полетарци из Оџака и Српског Милетића.

У склопу Фестивала, Народна библиотека “Бранко Радичевић” Оџаци, огранак Српски Милетић, је угостила 20 малишана из Сремске Митровице, ПУ “Пчелица”, објекат “Лане” са васпитачима: Јелена Шумановић, Јасмина Јовановић, Биљана Турудић, Ивана Главашевић, Андреа Лазић и Небојша Мијић.
Одржана је креативна радионица на тему мотива из области традиције у чијој су изради такође учествовали и помагали представници ПУ “Полетарац” Оџаци са васпитачима: Сандра Прибић, Ведрана Познић и Милица Рељин.
Материјал неопходан за креативну радионицу обезбедила је ПУ “Полетарац” Оџаци на челу са директорицом Јеленом Селак а идејни творац пројекта је књижничар Марија Павловић уз помоћ и креативну подршку директорице НБ “Бранко Радичевић” Биљане Златковић.

ЕТНОФЕСТИВАЛ ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА у Српском Милетићу