Презентација књиге Сачекуша- На оловку опљачкали Србију

Предраг Пеца Јеремић

У недељу у сали СПС-тра одражана презентација кљиге уз апсолутну посећеност и занимање учесника!

Предраг Пеца Јеремић је новинар који је средином деведесетих година почео озбиљно да се бави темама криминала у Србији.

  1. године изашла је његова прва књига под називом ,,Сачекуша”.
  2. Други део ,,Сачекуше” имао је поднаслов ,,Владавина метка”,
  3. док је трећи део његовог остварења књига под насливом ,,Сачекуша специјал”: На оловку опљачкали Србију”

 Још као студент политичких наука на смеру журналистике, почео је у Вечерњим новостима да ради као новинар, а врло брзо почео и да пише о криминалу. Након што су уредницима почеле да сметају одређене теме, напустио је Новости и наставио са прикупљањем грађе.

Био је први приватни издавач 1990. године у ондашњој СФРЈ, часописа Eмбарго и Oпозиција, али у овом послу није успео да опстане јер је такав начин рада био за одабране.

Споменула бих да се овом темом бавио у ТВ емисији Tрагач, НВТ Студио Б.

Књига говори о томе како су лажни експерти, у сарадњи са политичарима и њиховим тајкунима, опљачкали српску привреду, а српске домаћине завили у црно. Теме које се могу наћи у овој књизи су и пљачкашка приватизација, као и прича о томе како је сломљена ,,финансијска кичма Србије”.

Предраг Јеремић је у своје две претходне књиге представио свет криминала, како се то обично назива-свет подземља, указавши на везе власти са овим групама и поједине конректне случајеве од важности. У трећој Сачекуши је усмерио пажњу на спорне приватизације после 2000. године, обједињујући у поглављима случајеве пропадања и продаје неких од највећих фабрика и гиганата у нашој држави. Јеремић

фактографски, износећи у јавност и сопствене разговоре са разним лицима која је интервјуисао, указује на спрегу између појединаца из владајући структура и оних који су куповали.

Сачекуша Предрага Јеремића