У Народној библиотеци “Бранко Радичевић”, огранак у Богојеву и ове године обележава се Дан државности Србије и Сретење – верски празник. Тематска изложба садржи фотографије и текстове са важним датумима и учесницима, који су обележили историју, историјске чињенице везане за Први српски устанак, опште информације о Сретењском уставу, Збору у Орашцу, Сретењу и о Дану државности Србије. Чланови библиотеке и сви заинтересовани могу да погледају изложбу и да се упознају са важним историјским догађајима.
A hódsági Nemzetközi könyvtár gombosi kirendeltsége hagyományosan megünnepli Szerbia államiságának napját. Kiállitás keretében megtekinthetőek fénykepek, történelmi tények, érdekes adatok a résztvevőkről, akik meghatározták a történelmet, fontos dátumok és adatok: Az első szerb felkelésről, Orasaci nagygyűlésről, Az első szerb alkotmányról, a Találkozásról (Gyertyaszentelő Boldogasszony), valamint Szerbia államiságának napjáról.
A könyvtár tagjai és minden érdeklődő megtekintheti a kiállitást és megismerkedhet azokkal a jelentős eseményekkel, amelyek meghatározták a történelmet.
ДАН ДРЖАВНОСТИ