У понедељак 03. октобра почела је да се обележава Дечја недеља у свим школама и предшколским установама. Тога дана је библиотека у Бачком Брестовцу организовала дружење са децом предшколске установе “Полетарац”. Васпитачица Јелена је у преподневној смени довела своју групу деце од 25 полетараца да посете народну библиотеку у свом месту. Многи од њих се по први пут сусрећу са овом културном установом и изразили су изненађење и одушевљење када су угледали толико пуно књига на једном месту. После подневна група полетарца са васпитачицом Маријом Кмезић је такође посетила библиотеку и организовано је веома лепо дружење кроз упознавање, певање, рецитовање, разгледање сликовница…Сви полетарци су изразили жељу да буду чланови библиотеке па им је та жеља и испуњена. Чланске карте које су бесплатне за све чланове библиотеке, добили су и сви овогодишњи полазници вртића “Полетарац”… Надамо се да ће се оваква сарадња са предшколцима и школарцима у оквиру Дечје недеље и у будуће наставити… Педесетак нових чланова брестовачке библиотеке сада има могућност да користи наше публикације.

И ратковачу библиотеку посетила су деца из вртића.

* * *

Богојево

* *  *

Током дечије недеље библиотеку у Лалићу су посетили предшколци и ђаци прваци. Сва деца су добила чланске карте бесплатно. Хвала деци, васпитачици и учитељицама на сарадњи.

V detskom týždni knižnicu v Laliti navštívili škôlkari a žiaci prváci. Všetky  deti dostáli členský lístok zdarma. Ďakujem deťom,  vychovávateľke a učiteľkám za spoluprácu.

* * *
Дружење са првацима наставили смо и данас у библиотеци у Дероњама.
Другари су постали поносни чланови своје библиотеке.
* * *
ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2022