Народна библиотека “Бранко Радичевић” из Оџака добила је на поклон три књиге аутора Дејана Златића из Мајданпека, који је неколико година живео у Оџацима. Књиге је директорици Библиотеке Биљани Златковић у име књижевника уручио Владимир Павловић, а писац је овим гестом показао да није заборавио Оџаке и своје некадашње суграђане, за које га вежу лепе успомене.

Златић је до сада објавио пет романа, а сваки је на свој начин посвећен животима обичних људи, са свим њиховим манама и врлинама. Библиотеци у Оџацима поклонио је књиге “Сјај”, “Бдење” и свој последњи роман “Брале”.

Дејан Златић је рођен у Зајечару 1969. године, али од рођења живи у Мајданпеку. Тамо је завршио основну школу, средњу у Бору, а звање дипломираног машинског инжењера стекао је на Факултету техничких наука у Новом Саду. Неколико година живео је у Оџацима, а крајем деведесетих вратио се у Мајданпек где и данас живи и ствара.

Књижевна публика из Оџака имала је прилику да га упозна из листа за младе “Жироскоп”, у коме је својевремено објављивао текстове. Некадашњи је новинар, а многима је познат по свом блогу Облогован.

Његови романи наћи ће своје место у завичајној збирци Народне библиотеке “Бранко Радичевић” која представља врло значајан сегмент библиотечког фонда и од посебног је значаја за локалну културну баштину, јер обухвата дела писаца који живе или су живели у општини Оџаци, као и аутора чије су књиге тематски везане за ову територију.

ЗАВИЧАЈНА ЗБИРКА